diumenge, 17 de novembre del 2013

Realisme màgic a la vallesana


Molts anys després, davant la pantalla de l’ordinador, l’aprenent de blogaire havia de recordar aquell matí glaçat en què el seu pare el va fer llevar perquè veiés Mallorca.

Que García Márquez ens perdoni per escarnir-lo però la cosa va anar una mica així. A la matinada, quan el dia clareja, just abans que surti el sol; sempre després de dies ventosos i sempre al gener o al febrer; el ritual que es va repetir tres o quatre vegades mentre era un infant consistia en llevar-se ràpid, creuar el carrer, baixar pel correló dels Gitanos, alçar la vista, i allà davant, sobre l’horitzó, en el tros de mar que deixa veure la depressió del Llobregat des del límit oest del Vallès Occidental, una roqueta, de vegades dues, alguna vegada nítides, d´altres borroses: mira!, Mallorca.
En tot això estava pensant quan xafardejant per la xarxa vaig trobar la foto de Robert Ramos de Mallorca vista des del Tibidabo, publicada a la revista digital Nuvol.com fa un parell de setmanes. I tornant de veure l´exce.lent -com cada any- World Press Photo, un es pregunta, com els Buggles: matarà mai la imatge la màgia de la paraulat? No ho crec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada